Zober loptu, nie drogy

 Občianske združenie Zober loptu, nie drogy aj tento rok organizovalo súťaž v futsbale pre žiakov základných škôl. Tejto súťaže  sa zúčastnili aj  žiaci ZŠ na ul.  I.Krasku  v Trebišove .

Základnou myšlienkou projektu je rozvíjať  záujem  o športové aktivity, predovšetkým loptové hry u detí a mládeže a vytvoriť tak priestor pre elimináciu drogovej závislosti, ktorá vo zvýšenej miere ohrozuje práve deti v tínedžerskom veku. 

Drogová závislosť je psychický a niekedy aj fyzický stav, vyplývajúci zo vzájomného pôsobenia medzi organizmom a drogou, charakterizovaný zmenami správania, stratou sebakontroly a neschopnosťou  sám s návykom  prestať. Najrozšírenejšími typmi drog, ktorým  podliehajú žiaci našich škôl sú mierne opiáty, alkohol, tabak a gambling.

Hlavným dôvodom  výberu cieľovej skupiny je rizikovosť detí v pubertálnom veku, ktorí sú ohrození drogovou závislosťou. Hlavným dôvodom výberu aktivít na dosiahnutie cieľov projektu je to, že spomínané loptové hry majú v rámci spoločnosti silnú tradíciu vo vrcholovej aj rekreačnej podobe. Rozvíjajú vyššie spomenuté fyzické a psychické aspekty jednotlivcov aj kolektívov.

Zúčastnené mužstvá :

  1. ZŠ M. R. Štefánika 910/51 Trebišov
  2. ZŠ Vojčice
  3. ZŠ Gorkého 55 Trebišov
  4. ZŠ Cejkov
  5. ZŠ s MŠ Novosad
  6. ZŠ Školská 339/2 Michaľany
  7. ZŠ Obchodná 5, Sečovce
  8. ZŠ Zemplínska Teplica
  9. ZŠ Komenského 1962/8 Trebišov
  10. ZŠ I.Krasku 1

 Dňa 6.12.2012 v čase 9:30 ­-14:00 sa žiaci ZŠ na ul I.Krasku zúčastnia finálovej časti.

Autor : Laco Krištof

© 2012 – 2018, Základná škola, ul. Ivana Krasku, Trebišov. All rights reserved.