Deň jablka

Jablko nie je len tak obyčajné ovocie, keďže má svoj významný deň oslavovaný 21.10.  Jablká sú dobré na trávenie aj imunitu a povzbudzujú dobrú náladu. Obsahujú celý rad vitamínov a bývajú naším najčastejším spoločníkom každodenného života. Práve kvôli  jeho prínosu pre naše zdravie sme sa rozhodli osláviť tento deň aj na našej škole. Zúčastnili sa na ňom žiaci 2.-4. ročníkov pod vedením triednych učiteľov : Mgr. Lucia Dučová, Mgr. Miroslava Dušeková, Mgr. Dana Fedorčáková, Mgr. Viera  Kuľhová, Mgr. Silvia Rácová, Mgr. Dana Raganová, Mgr. Svetlana Semanová.

Našim deťom sme vysvetlili, prečo je dôležité zahryznúť do jablka každý deň, aké má možnosti využitia v kuchyni (čerstvé,  sušené, odšťavené- džús, nastrúhané do koláčov) a ochutnávali sme jablko v jeho rôznych formách.

Aj vyučovanie v tento deň sa nieslo v znamení jablka. Či už na hodinách slovenčiny alebo matematiky. Naučili sme sa básničku a počítali nazbierané jablká v košíku.  Zahrali sme sa s jablčným   labyrintom, kde sme pomáhali nájsť červíkovi  cestu von z jabĺčka, otláčali sme jablká na papier, maľovali sme ich a zabávali sa pri jablkovom tanci. Deti aj v dnešný deň odchádzali zo školy s dobrou náladou, novými poznatkami o dôležitom zdroji energie a vitamínov a samozrejme aj s jablkami v ruke.

Mgr. Viera Kuľhová

© 2014 – 2018, Základná škola, ul. Ivana Krasku, Trebišov. All rights reserved.