Kráľovstvo rozprávok

Jedným zo vznešených poslaní rozprávok je rozvíjať v zatiaľ ešte malých ľuďoch citlivé vnímanie, fantáziu a obrazotvornosť, schopnosť tvorivo myslieť, aktívne komunikovať a vychádzať s ľuďmi, bojovať a prekonávať strach a fóbie, veriť v dobro, tešiť sa a ľúbiť.
A práve z kráľovstva rozprávkových kníh zavítali k našim prváčikom milé tety – pracovníčky úseku literatúry pre deti a mládež  Zemplínskej knižnice v Trebišove.
Zaujímavou formou opísali deťom život rozprávkových knižiek v knižnici. Deti sa dozvedeli kto je spisovateľ a ilustrátor. Keďže sa na hodinách prírodovedy učíme o zvieratkách, tety im doniesli niekoľko ukážok rozprávkových kníh o zvieratkách. Naši prváci už vedia, že v rozprávkových knižkách sa ukrýva veľa krásnych rozprávok o zvieratkách, ktoré žijú na dvore, v lese, v mori, ale aj na púšti. Naučili sa, ako sa ku knihám  správať, aby si ich mohlo prečítať ešte veľa detí. Tetám sľúbili, že nabudúce im už z knihy prečítajú samy. Na záver si pozreli roztomilú rozprávku o známom kamarátovi krtkovi.

© 2015 – 2018, Základná škola, ul. Ivana Krasku, Trebišov. All rights reserved.