Projektové vyučovanie – Premeny v prírode

Dňa 22.3.2024 sa na našej škole žiaci učili nezvyčajne ako po iné dni. Učitelia si pre žiakov v rámci projektového vyučovania pripravili aktivity realizované v rôznych formách vyučovania.

Primárnym cieľom projektového vyučovania bolo aktívne zapojiť žiakov do poznávacieho procesu ktorého témou bolo „Premeny v prírode“.

Pri tvorbe scenárov projektových hodín sa učitelia a žiaci inšpirovali svojim najbližším okolím a problémami, ktoré vychádzajú z bežného života. Takýmto spôsobom sa vlastne učia všetci žiaci a v takto koncipovanom vyučovaní sa do značnej miery stierajú hranice medzi predmetmi. Oproti bežným formám vyučovania poskytuje projektové vyučovanie žiakom relatívnu voľnosť.

Žiaci 5.A sa rozhodli pripraviť projekt o Snežienke jarnej.

Časť projektového vyučovania sme strávili v prírode, kde sme hľadali snežienky a porozprávali sme sa o stavbe ich tela, ako prezimujú, o tom, že sú zákonom chránené a všetky potrebné informácie, ktoré následne uplatnením medzipredmetových vzťahov mohli prepojiť s písaním slohovej práce- Snežienka jarná (opis). Ďalšia skupina žiakov napísala báseň o snežienke, iní zhotovili snežienku z farebného papiera.

V rámci projektového vyučovania pracovali žiaci na rôznych projektoch, ktoré boli spoločne odprezentované.

© 2023, Základná škola, ul. Ivana Krasku, Trebišov. All rights reserved.